AI:n får inga data: ”användningen är inte registrerad”
Kort svar
GoalCube ger AI:n data först när användningen är registrerad och – vid hög risk eller beslut om personer – bekräftad av en människa. AI:n registrerar användningen själv. Står det ”Bekräfta användningen” i fönstret ska den ansvariga bekräfta den hos GoalCube. Skriv sedan ”fortsätt” i chatten.
Det här gör ni
- Titta i fönstret i chatten och se vad som står:
- ”✓ Allt klart”: användningen är godkänd automatiskt. Skriv ”fortsätt”.
- ”Bekräfta användningen”: den ansvariga ska bekräfta användningen. Skicka länken från fönstret till den personen.
- Skriv ”fortsätt” i chatten när användningen är bekräftad.
Varför?
Rekommendationen ”AI:n får inga data förrän användningen är registrerad och bekräftad” är påslagen från start. Då är all användning av AI på era data känd och bedömd innan den sker. Den kan stängas av i regelbiblioteket, men det rekommenderar vi inte.