Gdy reguły GoalCube się zmieniają: nowa wersja wpisu
Krótka odpowiedź
GoalCube klasyfikuje użycia AI według zestawu reguł z wersją i dziennikiem zmian. Gdy zmienia się prawo albo wytyczne, GoalCube aktualizuje zestaw reguł. Jeśli nowe reguły dają potwierdzonemu wpisowi inną klasyfikację, wpis dostaje zadanie i przycisk „Utwórz nową wersję i potwierdź ją”. Stara wersja obowiązuje, dopóki nowa nie zostanie potwierdzona.
Tak to widzisz
- Pod „Przejrzyj” na Zadaniach jest „Reguły zostały zmienione: …” z przyciskiem Potwierdź ponownie.
- Na wpisie jest, co się zmieniło, i przycisk Utwórz nową wersję i potwierdź ją.
Co robisz
- Naciśnij przycisk. GoalCube robi nową wersję z nowymi regułami.
- Sprawdź odpowiedzi i potwierdź nową wersję.
Do tego czasu obowiązuje stara wersja, więc pracownicy mogą pracować dalej. Który zestaw reguł obowiązuje, zobaczysz w „Tło, terminy i skróty” w części Korzystanie z AI.